Maku

Bataatti-bourbon-saksanpähkinämuusi

1 h 20 min
2
0

Bataatti-bourbon-saksanpähkinämuusi

GL
KA
MU
0
2
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2500 gbataattia
  • 1 1/2 dlruokakermaa
  • 6 rklvoita
  • 1/2 dlvaahterasiirappia
  • 3 rklviskiä (bourbon)
  • 2 tlkanelia
  • 1 tljauhettua muskottipähkinää

Tarjoiluun

  • 2 1/2 dlsaksanpähkinöitä (murskattuna ja paahdettuna)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Kuori bataatit. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä noin tunnin ajan, kunnes ne ovat kypsiä. Jäähdytä hiukan. Halkaise bataatit ja lusikoi niiden sisus kulhoon. Survo karkeaksi muusiksi.
Lämmitä kerma ja voi pienessä kattilassa, kunnes voi sulaa. Sekoita välillä.
Lisää kerma-voiseos perunamuusiin vähitellen. Mausta muusi siirapilla, viskillä ja mausteilla. Tarvittaessa lisää suolaa ja pippuria.
Voit valmistaa muusin edellisenä päivänä. Tarjolle tuodessa lisää muusin joukkoon paahdettua saksanpähkinämurskaa.

MITÄ PIDIT?
2
Katso myös nämä