Maku

Bataatti-ananasmuffinssit

2 h 5 min
0
0

Bataatti-ananasmuffinssit

Kokin luovuus saa kunniaa näistä herkullisista muffinsseista.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 400 gbataattia (paahdettua)
  • 3 kplkananmunaa
  • 2,5 dlfariinisokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 2 tlkanelia
  • 2 tlkardemummaa
  • 0,5 dlrypsiöljyä

Pekonikoriste

  • pekonia
  • sokeria

Kuorrute

  • 1 dlsokeria
  • 1 dlananasmehua
  • ananasta (pilkottuna)

Tee näin

2 h 5 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Halkaise bataatti kahtia ja paahda puolikkaat 200-asteisessa uunissa. Noin tunti on sopiva aika. Kuori paahdetut bataatinpuolikkaat ja ota talteen sisältö.

Valmista muffinssitaikina vaahdottamalla kananmunat ja fariinisokeri keskenään. Paseeraa bataatti, eli painele se voimalla siivilän läpi kulhoon. Lisää tähän vaahto ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Lisää mausteet. Sekoita lopuksi mukaan vielä öljy. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Valmista pekonit kierittämällä ne sokerissa. Paista leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Nosta toiselle leivinpaperille, sillä sokeri kärvähtää jo tässä vaiheessa, ja paista toiset 8 minuuttia.

Valmista kuorrute karamellisoimalla desi sokeria kattilassa. Lisää desi ananasmehua ja tarvittaessa myös vettä. Pilko joukkoon kaksi ananasviipaletta. Testaa koostumus ottamalla seosta kylmälle lautaselle.

Kaada muffinssien päälle kuorute. Leikkaa karamellisoiduista pekoneista muffinssien päälle palaset. Anna jäähtyä ja nauti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä