Maku

Basilikajäätelö ja mansikka-raparperihilloke

30 min
3.5
0

Basilikajäätelö ja mansikka-raparperihilloke

KA
GL
0
3.5
Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 5 dlkuohukermaa
  • 1/2 kplvaniljatankoa
  • 4 kplkeltuaista
  • 150 gsokeria
  • 2 rkltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1 rklkirkasta viinaa (grappa)

Hilloke

  • 150 graparperia
  • 1 rklvoita
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 kplkanelitankoa

Lisäksi

  • 2 dlmansikoita
  • 2 dlmustikoita
  • 2 rkltuoretta basilikaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kiehauta kattilassa kerma, halkaistu vaniljatanko ja silputut basilikanlehdet.
Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi ja lisää seokseen kerma siivilän läpi ohuena nauhana koko ajan seosta vaahdottaen.
Mausta seos lopuksi halutessasi tilkalla italialaista grappaa. Anna seoksen jäähtyä.
Pane kerma-keltuaisseos jäätelökoneen kulhoon ja käytä seos jäätelöksi.
Valmista sillä aikaa hilloke. Kuori raparperit tarvittaessa. Pilko ne ja pane kattilaan. Pane sekaan voi, sokeri ja kanelitanko.
Hauduta liedellä, kunnes raparperipalat ovat pehmeitä. Jäähdytä ja poista kanelitanko.
Tarjoa jäätelö palloina ja koristele lautanen puolitetuilla mansikoilla, raparperihillokkeella, tuoreilla mustikoilla ja basilikanlehdillä. Nauti heti.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä