Kuvat
Julkaistu 8.7.2005

Basilika-aioli
Reseptin ainekset (1 annosta)
- 2 kplkeltuaista
- 2 tlsinappia
- 2 dlrypsiöljyä
- 1/2 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
- 1/4 dlsitruunamehua
- 1 kplvalkosipulinkynttä
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Mittaa keltuaiset ja sinappi kulhoon. Vatkaa seosta hetki kierrevatkaimella ja ryhdy sitten lisäämään öljyä tipoittain, koko ajan seosta vatkaten. Kun olet sekoittanut öljyä seokseen noin desin, valuta loput öljystä nauhana edelleen vatkaten.
Mausta valmis aioli basilikalla, sitruunamehulla, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Maista ja lisää halutessasi esimerkiksi sitruunamehua. Säilytä jääkaapissa ennen tarjoamista.