Maku

Basilika-aioli

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
GL
LA
MA
0
0
Julkaistu: 8.7.2005


Reseptin ainekset (1 annosta)

  • 2 kplkeltuaista
  • 2 tlsinappia
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1/4 dlsitruunamehua
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Mittaa keltuaiset ja sinappi kulhoon. Vatkaa seosta hetki kierrevatkaimella ja ryhdy sitten lisäämään öljyä tipoittain, koko ajan seosta vatkaten. Kun olet sekoittanut öljyä seokseen noin desin, valuta loput öljystä nauhana edelleen vatkaten.

Mausta valmis aioli basilikalla, sitruunamehulla, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Maista ja lisää halutessasi esimerkiksi sitruunamehua. Säilytä jääkaapissa ennen tarjoamista.

Kommentoi »