Maku

Basilika-aioli

15 min
0
0

Basilika-aioli

GL
LA
MA
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 2 kplkeltuaista
  • 2 tlsinappia
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1/4 dlsitruunamehua
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Mittaa keltuaiset ja sinappi kulhoon. Vatkaa seosta hetki kierrevatkaimella ja ryhdy sitten lisäämään öljyä tipoittain, koko ajan seosta vatkaten. Kun olet sekoittanut öljyä seokseen noin desin, valuta loput öljystä nauhana edelleen vatkaten.

Mausta valmis aioli basilikalla, sitruunamehulla, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Maista ja lisää halutessasi esimerkiksi sitruunamehua. Säilytä jääkaapissa ennen tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä