Banoffee-vanukkaat

20 min
3.3
0

Banoffee-vanukkaat

Tarjoile banoffee uudessa muodossa vanukkaana. Keitä täyteläinen vaniljavanukas itse täysmaidosta ja tee banoffee-vanukkaasta jouluinen versio käyttämällä pipareita!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 1/2 dlArla luomu täysmaitoa
  • 2 kplmunaa
  • 1 tlvaniljatahnaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 100 gpipareita
  • 200 gkinuskia (keitettyä maitotiivistettä)
  • 2 kplbanaania

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin vaniljavanukas.

Mittaa paksupohjaiseen kattilaan sokeri ja jauhot.

Riko munat toisessa kulhossa ja lisää joukkoon maito sekä vaniljatahna.

Lisää maitoseos kattilaan, sekoita vispilällä tasaiseksi.

Kuumenna seosta keskilämmöllä sekoitellen n. 10 minuuttia tai kunnes vanukas on selvästi paksuuntunut.

Poista lämmöltä ja anna jäähtyä.

Pilko banaanit viipaleiksi.

Murskaa piparit rouheeksi pakastepussissa.

Kun vaniljataikina on jäähtynyt, kokoa vanukkaat kerroksittain: alimmaiseksi piparirouhetta, päälle banaania ja kinuskia ja lopuksi kerros vaniljavanukasta.

Tarjoile jäähdytettynä.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä