Kotivinkki

Banoffee – valmista brittiherkku ilman uunia

1 h
3.3
0

Banoffee – valmista brittiherkku ilman uunia

Brittiherkku banoffee valmistuu näppärästi ilman uunia. Suloista, rapeaa ja pumpulinpehmeää! Piiraan pohjaan käyvät kaikenlaiset jämäkeksit, vaikkapa kauraiset.
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Banoffeen pohja

  • 100 gvoita
  • 200 gDigestive-keksejä

Kinuski

  • 100 gvoita
  • ¾ dlfariinisokeria
  • 1 prkmakeutettua kondensoitua maitoa esim. Törsleffs (397 g)

Banoffeen päälle

  • 3–4banaania
  • 1iso prk kuohukermaa
  • 50 grouhittua suklaata

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

1. Tee ensin pohja: Sulata voi. Murskaa keksit yleiskoneella tai muovipussin sisällä kaulimella. Sekoita keksimuru ja voisula.
2. Painele taikina noin 23-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Voit myös käyttää pieniä, noin 10 cm:n irtopohjavuokia. Nosta vuoat jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
3. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja sekoittele, kunnes se sulaa. Kaada kattilaan kondensoitu maito ja keitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoitellen. Kinuski on valmista, kun se on tummentunut ja muuttunut paksummaksi.
4. Kaada kinuski piiraspohjalle. Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi tai kunnes kinuski on jäähtynyt ja jähmettynyt hieman.

5. Viipaloi banaanit ja asettele ne piiraalle. Vatkaa kerma (0,33 l) vaahdoksi. Lusikoi se päällimmäiseksi. Koristele banoffee raastetulla suklaalla tai rouhi suklaan sijaan koristeeksi ylijääneitä nameja, Marianne-karkkeja tai pähkinäpussin loput.

Vink vink Jos kinuskin keittely arveluttaa, voit tehdä sen myös näin pelkästä kondensoidusta maidosta: Poista purkista etiketti ja pane se avaamattomana kattilaan. Kaada kattilaan vettä niin, että purkki peittyy. Keitä miedolla lämmöllä 3 tuntia. Lisää vettä keittämisen aikana sen verran, että purkki on koko ajan veden peitossa. Kaada vesi pois ja anna purkin jäähtyä 10 minuuttia ennen avaamista. Maito on paksuuntunut, ja sen voi kaataa suoraan keksipohjalle.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä