Maku

Banaanimurukakku

45 min
5
2

Banaanimurukakku

Pieneen leipävuokaan tehty mehevä banaanikakku kätkee murupintansa alle ihanaa banaanin ja kanelin makua.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 50 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlpiimää
  • 2 kplmunaa
  • 1 kplbanaania (kypsää)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 1/2 tlbourbon-vaniljajauhetta

Murupäällinen

  • 30 gvoita
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 tlkanelia

Kuorrute

  • 1 dltomusokeria
  • 1 rklvettä
  • 1 tlsitruunan mehua

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN35 min

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vaahdota taikinan voi sokerin kanssa kuohkeaksi.
Murskaa banaani, sekoita joukkoon piimä ja sokeri.
Toisessa kulhossa yhdistä vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe ja vaniljajauhe.
Lisää vaahtoon munat yksi kerrallaan, sen jälkeen lisää neste.
Kääntele jauhot joukkoon.
Valmista murupäällinen nyppimällä ainekset voin kanssa sekaisin.
Voitele leipävuoka, kaada taikina vuokaan. Ripottele pinnalle muruseos.
Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.
Anna jäähtyä hetken vuoassa, poista sitten ritilälle jäähtymään.
Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset yhteen. Lisää tarvittaessa vettä tai tomusokeria oikean koostumuksen saamiseksi.
Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle, tarjoile.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä