Maku

Banaanidonitsit

1 h 20 min
4
0

Banaanidonitsit

KA
0
4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 50 gvoita
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlkanelia
  • 1 kplbanaania (soseutettuna)
  • 1 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria (kaakao tai mansikka)
  • 2 rklvettä

Päälle

  • 1 rklkoristerakeita

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN30 min

Banaanidonitsit: vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Siivilöi seos taikinaan.

Lisää joukkoon banaani ja jogurtti. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Siirrä taikina pursotinpussiin.

Paista leivonnaiset kahdessa erässä tai käytä kahta peltiä. Voitele donitsipellin 6 syvennystä ja pursota taikinaa vuokiin. Jätä 1/3 kohoamisvaraa.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 14 minuuttia.

Kumoa donitsit. Puhdista ja voitele pelti uudestaan. Pursota loppu taikina syvennyksiin. Paista ja kumoa.

Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi. Levitä kuorrutus jäähtyneille banaanidonitseille ja koristele heti.

*Martinexin donitsipelleissä voit myös paistaa taikinasta muffineja ja kuorruttaa ne samaan tapaan.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä