Maku

Banaanidonitsit

1 h 20 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
30 min
KA
4
0
Julkaistu: 8.2.2012


Ainekset (12 kpl)

  • 50 gvoita
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlkanelia
  • 1 kplbanaania (soseutettuna)
  • 1 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria (kaakao tai mansikka)
  • 2 rklvettä

Päälle

  • 1 rklkoristerakeita
Tulosta

Banaanidonitsit: vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Siivilöi seos taikinaan.

Lisää joukkoon banaani ja jogurtti. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Siirrä taikina pursotinpussiin.

Paista leivonnaiset kahdessa erässä tai käytä kahta peltiä. Voitele donitsipellin 6 syvennystä ja pursota taikinaa vuokiin. Jätä 1/3 kohoamisvaraa.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 14 minuuttia.

Kumoa donitsit. Puhdista ja voitele pelti uudestaan. Pursota loppu taikina syvennyksiin. Paista ja kumoa.

Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi. Levitä kuorrutus jäähtyneille banaanidonitseille ja koristele heti.

*Martinexin donitsipelleissä voit myös paistaa taikinasta muffineja ja kuorruttaa ne samaan tapaan.

Kommentoi »