Banaani-tiikerikakku

1 h 5 min
5
1

Banaani-tiikerikakku

Tiikerikakun uusi versio on raidallinen banaanikakku, jonka villit eläinkuviot syntyvät helposti pursottamalla vuokaan vaaleaa ja tummaa taikinaa.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Taikina

  • 150 gvoita
  • 3 kplmunaa (huoneenlämpöisiä)
  • 3 dlsokeria
  • 2 kplbanaania (kypsää, noin 300 g)
  • 1 dlkermaviiliä
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkardemummaa (jauhettua)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 dlkaakaojauhetta

Vuokaan

  • 1 rklvoita
  • 1 rklvehnäjauhoja

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • 2-3 rklappelsiinitäysmehua

Lisäksi

  • Koristeluun 6-10 banaanivaahtokarkkia

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Valmista banaani-tiikerikakku näin:

Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen vuoka (vetoisuus 1,5 l).

Sulata taikinan voi kattilassa ja siirrä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Muussaa banaanit haarukalla.

Lisää muna-sokerivaahtoon

voisula, banaanisose ja kermaviili.

Yhdistä kuivat aineet kaakaojauhetta lukuun ottamatta. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Annostele puolet taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe.

Siirrä kumpikin taikina omaan pursotuspussiinsa.

Pursota tummaa ja vaaleaa taikinaa vuorotellen vuokaan. Älä sekoita, jotta taikinat jäävät erillisiksi kerroksiksi.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Sekoita tomusokerista ja appelsiinimehusta sopivan notkea kuorrutus. Valuta se jäähtyneen kakun pinnalle.

Viimeistele banaani-tiikerikakku banaanikarkeilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä