Maku

Banaani-rahkakakku

55 min
3
2

Tämä banaani-rahkakakku oli mukana Vuoden kotikokkaaja -kisassa vuonna 2007 "Tee ite parempaa" -kakun nimellä. Appelsiinisen rahka-pistaasitäytteen ja banaani-keksipohjan erityinen yhdistelmä sai lukijat äänestämään kakun kisan kakkossijalle.
Tulosta
Teksti Kirsi Pietikäinen
Kuvat Tuomas Kolehmainen

Ainekset (6 annosta)

Pohja

  • 1 kplbanaania
  • 100 gdigestivekeksejä
  • 3 rklvoita

Täyte

  • 2 kplvalkuaista
  • 1 dltomusokeria
  • 250 gmaitorahkaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3 rklvaahterasiirappia
  • 1 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 1 dlpistaaseja (murskattuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Voitele pitkä leipävuoka. Halkaise banaani pituussuunnassa neljään lohkoon ja pilko banaani vuokaan. Murusta keksit hienoksi banaanien sekaan ja ravistele, kunnes palat paneroituvat. Valuta vuokaan voisula.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri marenkivaahdoksi.

Mausta rahka vaniljalla, vaahterasiirapilla ja appelsiinin kuorella.

Kääntele marenki rahkaseokseen. Levitä täyte banaanipohjalle ja tiputtele pinnalle pistaasimurskaa.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa banaani-rahkakakku hieman jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä.

MITÄ PIDIT?
3