Maku

Banaani-mansikkajäätelö

8 h 15 min
3.8
0

Banaani-mansikkajäätelö

Maailman helpoimpaan viileään herkkuun tarvitset vain kaksi raaka-ainetta: banaania ja mansikoita. Mitä ruskeapilkkuisempia ja siten makeampia ja pehmeämpiä banaaneja käytät, sitä parempi lopputulos!
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 2 kplbanaani (kypsää ruskeapilkkuista)
  • 2 dlpakastemansikoita
  • 3 rklkookosmaitoa (tai muuta nestettä, tarvittaessa)

suklaakastike

  • 1 rklkookosöljyä
  • 1 rklkaakaojauhetta
  • 1 tljuoksevaa hunajaa

Lisäksi

  • 1 rkl heraproteiinijauhetta (vaniljanmakuista) jädeen massan ajamisvaiheessa

Tee näin

8 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN8 h

Pakasta banaanit ohuina siivuina vähintään yön yli (n. 8 h). Aja mansikat ja banaanit monitoimikoneessa tai tehokkaassa blenderissä (esim. Vitamix) tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi, kunnes et enää erota palasia. Jos massa ei liiku koneessa, lisää vähän nestettä homman helpottamiseksi. Tee suklaakastike sulattamalla kookosöljy ja sekoittamalla kaakaojauhe ja hunaja joukkoon. Valuta kylmän jäätelön päälle; kastike kovettuu kylmästä. Nauti heti tai pakasta 15 minuutiksi halutessasi kiinteämmän koostumuksen.

Vinkki!

Banaanien kypsyys on ensisijaisen tärkeää reseptin onnistumiselle, koska vain kypsistä pehmeistä banaaneista saa aikaan kuohkeaa ja herkullista jäätelöä. Ylikypsiä banaaneja voikin pakastaa ison määrän kerralla, niin on aina tarpeet banaanijädeen tai smoothieseen.
MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä