Banaani-maapähkinävoikuppikakut

40 min
5
0

Banaani-maapähkinävoikuppikakut

Maapähkinävoita, kinuskia ja banaanilastuja, eihän niistä voi tulla kuin ihana kuppikakun kuorrute!
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Kuppikakut

  • 150 gvoita
  • 3 kplmunaa (M-koko)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlturkkilaista jogurttia

Kuorrutus

  • 200 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 200 gmaapähkinävoita (2 dl)
  • 1/2 dlkinuskikastiketta (tai toffeekastiketta)
  • 2 dltomusokeria

Pinnalle

  • 1 dlkuivattuja banaanilastuja
  • 1/2 dlsuolapähkinöitä
  • 2 rklkinuskikastiketta (tai toffeekastiketta)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista banaani-maapähkinävoikuppikakut näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös voisula ja jogurtti. Vältä turhaa sekoittamista.

Jaa taikina kuppikakkuvuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja maapähkinävoi sähkövatkaimella keskenään. Sekoita joukkoon toffee- tai kinuskikastike ja tomusokeri. Levitä tai pursota kuorrute kuppikakkujen pinnalle.

Koristele kuivatuilla banaanilastuilla ja rouhituilla suolapähkinöillä.

Valuta kuppikakun päälle toffeekastiketta.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä