Balsamietikkaiset suolatikut

1 h
5
0

Balsamietikkaiset suolatikut

Balsamietikka vie suolatikut aivan uudelle tasolle.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 dlkädenlämpöistä vettä
  • 11 gkuivahiivaa
  • 1 rklsokeria
  • 2 rklRajamäen vaaleaa balsamietikkaa
  • 0,5 dloliiviöljyä
  • 3 dlvehnäjauhoja

Lisäksi

  • vaaleaa balsamietikkaa ja suolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää siihen sokeri, vaalea balsamietikka ja öljy. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita hyvin.

Anna taikinan kohota 30 minuuttia. Puristele siitä ilmat pois ja kaulitse se ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen.

Leikkaa taikinasta veitsellä tai pizzaleikkurilla tikkuja ja asettele ne leivinpaperin päälle. Anna tikkujen kohota hetki.

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele tikut vaalealla balsamietikalla. Ripottele päälle suolaa. 

Paista tikkuja noin 7-9 minuuttia.  

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä