Maku

Balsamicomarinoitua paahtopaistia ja tomaatteja

24 h 15 min
2
3

Balsamicomarinoitua paahtopaistia ja tomaatteja

GL
LA
MA
MU
3
2
Paahtopaisti maustuu balsamicomarinadissa, ja seurakseen se saa maukkaita paahdettuja tomaatteja. Tarjoa viipaleiksi leikattu paahtopaisti rucolapediltä.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 800 gnaudanlihaa (paahtopaisti)
  • 1 dlbalsamiviinietikkaa
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 1/2 dllehtipersiljaa (hienonnettuna tai 1 tl kuivattua)
  • 1/4 dltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)

Paahdetut tomaatit

  • 400 gkirsikkatomaattia
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rklruokosokeria
  • 1 rkltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)

Tee näin

24 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN24 h

Valmista marinadi. Sekoita balsamiviinietikka, öljy, valkosipulit ja yrtit keskenään.

Siirrä paahtopaisti kestävään muovipussiin ja kaada marinadi pussiin. Sulje pussi tiiviisti. Anna marinoitua jääkaapissa noin 1 vrk. Kääntele pussia marinoitumisen aikana muutaman kerran.

Nosta liha pussissa huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä.

Siirrä liha uunipellille. Taputtele yrtit ja valkosipulit marinadista lihan päälle. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan.

Kypsennä paistia 150-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 58 astetta (1–1 1/2 t).

Ota kypsä paisti uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia.

Huuhdo ja puolita tomaatit. Siirrä ne uunipellille leivinpaperin päälle.

Yhdistä öljy, balsamiviinietikka, sokeri, hienonnettu basilika ja valkosipuli. Sivele tomaatit seoksella.

Paahda tomaatteja 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä.

Leikkaa balsamicomarinoitu paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa rucolapediltä paahdettujen tomaattien kera.

MITÄ PIDIT?
2
Katso myös nämä