Maku

Balsamico-semifreddo

4 h 20 min
0
0

Balsamico-semifreddo

Balsamietikka antaa mielenkiintoisen kirpeän sävyn muuten niin makeaan semifreddo-jälkiruokaan.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 1/2 dlbalsamiviinietikkaa
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlsokeria (Siro)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 1/2 dlkeksejä (rouhittuna, tummia esim. Bastonge)
  • 1 1/2 dlmarenkeja (rouhittuna)

Tee näin

4 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN4 h

Keitä balsamiviinietikkaa kattilassa ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes sitä on jäljellä 1/2 dl.

Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma pehmeäksi.

Kaada kerma- ja valkuaisvaahto keltuais-sokerivaahdon joukkoon ja nostele varovasti sekaisin.

Sekoita massaan myös keksi- ja marenkirouhe, jätä hieman rouheita jäädykkeen pinnalle koristeeksi.

Kaada jäädykemassa suorakaiteen muotoiseen vuokaan tai pakastuksenkestävään kulhoon (vetoisuus n. 1 1/2 l).

Valuta pinnalle kokoonkeitetty balsamiviinietikka huolettomiksi viiruiksi. Ripottele pinnalle loput keksin- ja marenginmurut.

Pakasta foliolla peitettynä ainakin 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä