Kotivinkki

Ballerinan marenkiunelma eli Pavlova

0
0

Ballerinan marenkiunelma eli Pavlova

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 6valkuaista
  • 1 tlsitruunamehua tai viinietikkaa
  • 3½ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 tlmaissintärkkelysjauhoja

Pinnalle:

  • ½ lmansikoita
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 rklsokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vaahdota valkuaiset, sitruunamehu ja sokeri kovaksi vaahdoksi, johon vatkainta nostaessasi jää teräviä huippuja.

2. Sekoita vaahtoon vaniljasokeri ja maissintärkkelysjauho.

3. Voitele leivinpaperi kevyesti rypsi- tai auringonkukkaöljyllä. Levitä levitä marenkiseos nokareina leivinpaperin päälle. Voit levittää marengin myös renkaaksi.

4. Paista marenkia uunin alaritiläritilätasolla 125 asteessa 2-3 tuntia, kunnes marenki on kovettunut ja saanut hieman väriä. Käännä uuni pois päältä ja jätä marenki uuniin jäähtymään ja kuivumaan. Jos teet marengin etuajassa, säilytä sitä kuivassa ja ilmavassa paikassa.

5. Paloittele mansikat. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.

6. Kokoa pavlova vadille tai pieniin annosastioihin. Tarjoa heti!

Vinkki!

Vinkki Ylimääräiset kananmunankeltuaiset voit käyttää majoneesiin ja vaniljakastikkeeseen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä