4(7)
Baklavahyrrät
30 min
Nämä baklavahyrrät ovat baklavan helppotekoisempi serkku. Makeat hyrrät täytetään aprikoosi-pistaasitäytteellä ja hunnutetaan paiston jälkeen hunajalla sekä tomusokerilla. Makeanrakastajan unelmaherkku!
20.11.2013
 |
Maku
Reseptin ainekset
20 kpl
1000 gvoitaikinaa (levyjä)
1 kplmunaa
Täyte
200 gkuivattua aprikoosia
1 dlpistaaseja
1 kplmunaa
1/2 dlsokeria
1 1/2 rklmaissitärkkelystä
1/2 tlinkivääriä
Voiteluun
1 kplmunaa
Lisäksi
puisia jäätelötikkuja
juoksevaa hunajaa
tomusokeria

Levitä voitaikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille, noin 45 minuuttia ennen paistamista.

Valmista sillä välin täyte. Hienonna aprikoosit ja pistaasit tehosilppurissa. Lisää muna, sokeri, tärkkelys ja inkivääri. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Leikkaa taikinapyörällä jokainen taikinalevy kahdeksi neliöksi. Tee viillot joka kulmaan. Voitele levy munalla.

Nosta reilu lusikallinen aprikoositäytettä jokaiselle levylle. Nosta kulmat ylös ja nipistä keskeltä kiinni. Paina taikina tiukasti täytteen päälle, jotta se ei aukea paistamisen aikana.

Voitele baklavahyrrät vielä munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes hyrrät ovat kypsyneet lehteviksi ja kauniin värisiksi.

Työnnä vastapaistettuihin baklavahyrriin puiset jäätelötikut tai pahviset juomapillit.

Valuta baklavahyrrien päälle hieman hunajaa ja hunnuta tomusokerilla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.