Baklavahyrrät

30 min
4
0

Baklavahyrrät

Nämä baklavahyrrät ovat baklavan helppotekoisempi serkku. Makeat hyrrät täytetään aprikoosi-pistaasitäytteellä ja hunnutetaan paiston jälkeen hunajalla sekä tomusokerilla. Makeanrakastajan unelmaherkku!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 1000 gvoitaikinaa (levyjä)
  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 200 gkuivattua aprikoosia
  • 1 dlpistaaseja
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 rklmaissitärkkelystä
  • 1/2 tlinkivääriä

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Lisäksi

  • puisia jäätelötikkuja
  • juoksevaa hunajaa
  • tomusokeria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Levitä voitaikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille, noin 45 minuuttia ennen paistamista.

Valmista sillä välin täyte. Hienonna aprikoosit ja pistaasit tehosilppurissa. Lisää muna, sokeri, tärkkelys ja inkivääri. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Leikkaa taikinapyörällä jokainen taikinalevy kahdeksi neliöksi. Tee viillot joka kulmaan. Voitele levy munalla.

Nosta reilu lusikallinen aprikoositäytettä jokaiselle levylle. Nosta kulmat ylös ja nipistä keskeltä kiinni. Paina taikina tiukasti täytteen päälle, jotta se ei aukea paistamisen aikana.

Voitele baklavahyrrät vielä munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes hyrrät ovat kypsyneet lehteviksi ja kauniin värisiksi.

Työnnä vastapaistettuihin baklavahyrriin puiset jäätelötikut tai pahviset juomapillit.

Valuta baklavahyrrien päälle hieman hunajaa ja hunnuta tomusokerilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä