Baileys-luumumousse

1 h 10 min
5
4

Baileys-luumumousse

GL
4
5
Joulun ikisuosikki, luumumousse, maistuu tänä vuonna appelsiiniselta luumuhillolta ja kermalikööriltä. 
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Luumuhillo

  • 200 gkuivattuja luumuja
  • 2 dlvettä
  • 1 dlappelsiinitäysmehua
  • 1 tlappelsiininkuoriraastetta

Baileys-mousse

  • 100 gvalkosuklaata
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 kplliivatelehteä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 rkltomusokeria
  • 4 rklkermalikööriä (Baileys)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista Baileys-luumumousse näin:

Kuumenna luumuhillon ainekset kattilassa kiehuvaksi. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Soseuta, jäähdytä ja siirrä jääkaappiin.

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki.

Yhdistä mascarpone ja vaniljasokeri. Kääntele joukkoon valkosuklaa.

Upota liivate likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Kuumenna kermalikööri kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatteesta ylimääräinen vesi ja liuota se kuumaan likööriin. Anna jäähtyä hetki. Sekoita liivateseokseen pari ruokalusikallista juustoseosta. Lisää se sitten koko juustoseokseen.

Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Anna jähmettyä jääkaapissa peitettynä noin puoli tuntia.

Annostele pursotinpussin toiselle sivulle luumuhillo ja toiselle mousse. Voit myös sekoittaa ainekset rennosti kulhossa. Pursota tai annostele mousse kuuteen kulhoon. Säilytä Baileys-luumumousset kylmässä tarjoiluun saakka.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä