Maku

Baileys-luumumousse

1 h 10 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
30 min
Joulun ikisuosikki, luumumousse, maistuu tänä vuonna appelsiiniselta luumuhillolta ja kermalikööriltä. 
GL
4.1
5
Julkaistu: 13.12.2016


Ainekset (6 annosta)

Luumuhillo

  • 200 gkuivattuja luumuja
  • 2 dlvettä
  • 1 dlappelsiinitäysmehua
  • 1 tlappelsiininkuoriraastetta

Baileys-mousse

  • 100 gvalkosuklaata
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 kplliivatelehteä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 rkltomusokeria
  • 4 rklkermalikööriä (Baileys)
Tulosta

Valmista Baileys-luumumousse näin:

  1. Kuumenna luumuhillon ainekset kattilassa kiehuvaksi. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Soseuta, jäähdytä ja siirrä jääkaappiin.
  2. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki.
  3. Yhdistä mascarpone ja vaniljasokeri. Kääntele joukkoon valkosuklaa.
  4. Upota liivate likoamaan kylmään veteen.
  5. Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Kuumenna kermalikööri kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatteesta ylimääräinen vesi ja liuota se kuumaan likööriin. Anna jäähtyä hetki. Sekoita liivateseokseen pari ruokalusikallista juustoseosta. Lisää se sitten koko juustoseokseen.
  6. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Anna jähmettyä jääkaapissa peitettynä noin puoli tuntia.
  7. Annostele pursotinpussin toiselle sivulle luumuhillo ja toiselle mousse. Voit myös sekoittaa ainekset rennosti kulhossa. Pursota tai annostele mousse kuuteen kulhoon. Säilytä Baileys-luumumousset kylmässä tarjoiluun saakka.
MITÄ PIDIT?
4.07
5 kommenttia