Bagna cauda – kuin kuuma kylpy kasviksille! Lämmin voikastike tuo pöytään tuulahduksen Italiaa
Gluteeniton
30 min
Bagna cauda -kastike on kotoisin Italiasta, ja sen nimi tarkoittaa kuumaa kylpyä. Voit tarjota voikastikkeen vaikkapa fonduekattilasta, jolloin se pysyy lämpimänä pöydässä. Kokeile myös hyvän, vaalean leivän dippaamiseen!
Irrota valkosipulinkynnet, mutta älä kuori niitä. Leikkaa fenkoli puoliksi tai pienemmiksi lohkoiksi niin, että se pysyy koossa. Keitä valkosipulinkynsiä ja fenkolilohkoja vedessä noin 3 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.
Kuori kynnet ja soseuta ne esimerkiksi sauvasekoittimella sardellifileiden kanssa.
Laita sose kattilaan, lisää voi, öljy, sitruunankuori ja rosmariininoksa. Hauduta hyvin miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Halkaise salaatit ja leikkaa kurkut pitkittäin puoliksi. Grillaa kasviksia kuumalla parilalla muutaman minuutin ajan, jotta ne raidoittuvat. Asettele kasvikset vadille. Murustele parmesaanijuustoa pinnalle.
Tarjoa grillatut kasvikset lämpimän bagna cauda -kastikkeen kanssa.