Maku

Bagna cauda-kastike

10 min
2
2

Bagna cauda-kastike

GL
LA
MA
MU
2
2
Teksti Sikke Sumari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 dloliiviöljyä (neitsyt)
  • 12 kplsardiinia (fileitä)
  • 100 gvoita

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja lisää valkosipuli. Anna pehmentyä, mutta älä ruskistua.

Lisää sardiinit ja anna niidenkin liueta lämpimään öljyyn.

Lisää voi ja anna sen sulaa kastikkeen joukkoon.

Tarjoa kastikkeen lisäksi erilaisia kasviksia tai juureksia pitkittäin leikattuina paloina suurella tarjoiluvadilla.

Pane bagna cauda tarjolle fondue-kattilaan tai muuhun sellaiseen astiaan, jonka voi pitää lämpimänä pöydässä. Kukin ruokailija valitsee lautaselleen vihannekset ja kastaa niitä kastikkeeseen omassa tahdissaan.

MITÄ PIDIT?
2
Katso myös nämä