Kotivinkki

Bagelit eli vesirinkelit

0
0

Bagelit eli vesirinkelit

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 50 ghiivaa
  • 5 dlvettä
  • 2 tlsuolaa
  • 1 rklsokeria tai juoksevaa hunajaa
  • 11-12 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlöljyä

KEITTÄMISEEN:

  • 2 lvettä
  • 2 rklsuolaa

PÄÄLLE:

  • seesamin- tai unikonsiemeniä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää nesteeseen suola ja sokeri. Vatkaa seokseen osa jauhoista. Alusta loput jauhot vähitellen. Lisää lopuksi öljy taikinaan. Anna taikinan kohota ainakin puoli tuntia liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.

2. Painele taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla. Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se 20–25 palaan. Pyöritä paloista noin 20 sentin pituisia tankoja. Muodosta tangoista rinkeleitä. Yhdistä päät huolellisesti. Nosta rinkelit pellille leivinpaperin päälle kohoamaan puoleksi tunniksi.

3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola. Pane rinkelit muutama kerrallaan veteen. Keitä ne nopeasti ja nosta heti reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle. Ripota rinkeleiden päälle siemeniä.

4. Paista rinkeleitä uunin keskitasolla 250 asteessa noin 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

5. Jäähdytä rinkelit, mutta älä peitä niitä, jotta pinta säilyy rapean sitkeänä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä