Äyriäis-biltongpasta

20 min
4
0

Äyriäis-biltongpasta

Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Jeremy Browne/Bellingham
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 250 gtagliatellea
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 1/4 tlsuolaa

Kastike

  • 10 gvoita
  • 250 gportobelloa (viipaloituna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 kplvalkosipulia
  • 1 dlkalalientä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 4 dlruokakermaa
  • 1 rklvoita
  • 1 1/2 rklsitruunamehua
  • 170 gkatkarapuja (pakaste)
  • 100 gkuivalihaa (hienonnettua)

Koristeluun

  • 3 rkltuoretta korianteria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Keitä pasta al denteksi suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä.

Tee kastike pastan kiehuessa. Käytä suurta paistokasaria. Sulata pannulla voita ja kääntele siinä sieniviipaleita. Mausta ne suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Lisää kalalientä ja hauduta sienet pehmeiksi. Lisää vähitellen viini ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kerma ja anna kiehua 5–10 minuuttia, ota liedeltä pois.

Kaada valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja anna imeytyä rauhassa.

Sulata toisessa pannussa voinokare ja kaada mukaan sitruunamehu. Lisää katkaravut ja kuumenna läpikotaisin.

Ripottele kuivalihat pastakastikkeeseen, kuumenna kiehuvaksi.

Annostele pasta lautasille, jaa päälle katkaravut. Koristele äyriäis-biltongpasta tuoreella korianterilla tai ruohosipulilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä