Maku

Avomaakurkkutsatsiki

30 min
0
0

Avomaakurkkutsatsiki

Tsatsikin onnistuu mainiosti myös avomaakurkuista.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplAvomaakurkkuja
  • 200 gKermaviiliä tai kreikkalaista jogurttia
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 2 rkltuoretta minttua hienonnettuna
  • 2 rkltuoretta tilliä hienonnettuna
  • 2 rklsitruunan mehua
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Pese avomaakurkut ja halutessasi voit ne myös kuoria. Raasta avomaakurkut karkeaksi raasteeksi ja laita siivilään. Ripottele raasteeseen hiukan suolaa ja anna kurkkuraasteen valua 10 minuuttia. Purista ylimääräinen neste pois kurkkuraasteesta.

Sekoita kurkkuraaste ja kermaviili tai jogurtti. Itse käytin tällä kertaa kermaviiliä, koska sitä sattui mökillä olemaan. Tsatsikista tukee tällöin löysempää kuin jogurttia käytettäessä. 

Lisää hienonnettu valkosipulin kynsi, tuoreet yrtit ja sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita hyvin. Peitä tsatsiki kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan 15 minuutiksi. Tarjoile esimerkiksi kesäkurpitsapihvien kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä