Avokukko

1 h 30 min
0
0

Avokukko

Avomallinen perinneherkku
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Pohja

  • 1,5 dlvettä
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 2,5 dlruisjauhoja
  • 1 tlsuolaa

Täyte

  • 400 gmuikkuja
  • 3/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • ruisjauhoja kaulitsemiseen ja pohjalle ripoteltavaksi

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Aloita laittamalla muikut kulhoon ja sekoittamalla suolan niiden kanssa. 

Tee pohja sekoittamalla yhteen vesi, vehnäjauhot, ruisjauhot ja suola. Kaulitse taikinasta ruisjauhojen avulla 0,5 cm paksuinen levy, joka on mitoiltaan noin 30 × 20 cm. 

Ripottele pohjan päälle jauhoja ja asettele muikut kerrokseksi. Käännä reunat kohti keskiosaa. Ripottele hieman ruisjauhoja vielä muikkujen päälle. 

Paista 15 minuuttia 250-asteisessa uunissa ja ota kukko ulos. Voitele reunat voilla ja paista vielä 1 tunti 175-asteisessa uunissa. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä