Maku

Avokadopesto ja fenkoli-kaalisalaatti

20 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
10 min
Avokadosta, basilikasta ja saksanpähkinöistä valmistettu pesto on oikeaa monitoimiruokaa. Tämä ihana vihreä pesto kruunaa yksinkertaisen fenkoli-kaalisalaatin täydelliseksi!
GL
MA
MU
4.3
1
Julkaistu: 1.4.2016


Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplavokadoa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 dltuoretta basilikaa (lehtiä)
  • 1 dlsaksanpähkinöitä
  • 2-3 rkllimettimehua
  • 6 rkloliiviöljyä
  • 1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Fenkoli-kaalisalaatti

  • 1 kplfenkolia
  • 600 gvalkokaalia
Tulosta

Valmista ensin avokadopesto. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha lusikalla korkeaan kulhoon.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää kulhoon avokadojen joukkoon kaikki peston ainekset. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

Valmista sitten kaali-fenkolisalaatti. Halkaise fenkoli ja huuhtele huolellisesti myös varsilehtien välistä. Huuhtele kaali. Leikkaa fenkolit pitkittäin mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.

Nosta kasvikset kulhoon. Sekoita joukkoon avokadopesto. Anna maustua noin 10 minuuttia.

Anna peston maustaa kaalisalaattia vähintään kymmenen minuuttia, jolloin kaali hieman pehmenee, mutta jää kuitenkin vielä rapsakaksi. 

1 kommentti