Maku

Avokado-Caesarsalaatti

30 min
0
0

Avokado-Caesarsalaatti

Avokado sopii mahtavasti caesarsalaattiin!
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 kplromainesalaattia
  • 2 kplavokado
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 dlparmesaania lastuina
  • 2 kplmaalaisleipä viipaletta

Kastike

  • 1 kplkananmunan keltuainen
  • 2 rklsitruuna mehua
  • 2 tldijon sinappia
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dloliiviöljyä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Valmista  ensin caesarkastike. Laita kulhoon keltuainen, sitruunamehu, hienonnettu valkosipulinkynsi ja dijonsinappi. Vatkaa hyvin sekaisin. Lisää oliiviöljy joukkoon vähitellen ohuena norona, samalla kokoajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen makujen tasaantua jääkaapissa 15 minuutin ajan.

Asettele huuhdottu ja kuivattu salaatti tarjoilulautaselle. Puolita avokadot, poista kivi ja kuoret. Viipaloi avokadot ohuiksi viipaleiksi. Ripottele avokadojen pinnalle sitruunamehua, joka ehkäisee avokadon tummumista. Leikkaa parmesaanista ohuita lastuja tai raasta raasteeksi. Lisää avokado viipaleet ja parmesan caesarsalaattiin. Ripottele pinnalle caesarkastiketta. Paahda maalaisleipä viipaleet rapeiksi tai valmista halutessasi krutonkeja, tarjoile salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä