Pelasta nahistumisvaarassa olevat sitrushedelmät raikkaaksi mannapuuroksi. Jos kaapista löytyy kookoslastuja, ripottele niitä päälle, niin saat puuroon hieman trooppisen makumaailman. Katso aurinkopuuron ohje!
3 dlsitrushedelmiä kuutioina (esim. appelsiinia, mandariinia, greippiä)
3 dlappelsiinimehua
4 dlvettä
¾ dlsokeria
¼ tl suolaa
1 dlmannasuurimoita
Aurinkopuuro – ohje:
Kuori sitrukset ohuelti terävällä veitsellä ja säästä kuoret. Leikkaa kuoren ja hedelmälihan väliin jäävä valkoinen osa pois, sillä se antaa puurolle kitkerän maun. Pane hedelmäliha tehosekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
Mittaa kattilaan appelsiinimehu, vesi, sokeri, suola ja lisää soseutettu hedelmäliha. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita mannasuurimot joukkoon koko ajan vispaten. Laske lämpöä ja anna puuron hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Sekoita puuroa muutaman kerran haudutuksen aikana. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa jäähtynyt aurinkopuuro kuohkeaksi.
Vinkki!
Kuivata sitrusten kuorisuikaleita uunissa 50 asteessa 5–6 tuntia. Kuivatut kuorisuikaleet säilyvät kuukausia ja maustavat laakerinlehtien tapaan käytettynä pata- ja keittoruokia. Suikale piristää myös teekupposen.