Maku

Aurinkoiset omenasämpylät

1 h 15 min
0
0

Aurinkoiset omenasämpylät

MU
LA
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 3 dlkevytmaitoa (laktoositon)
  • 25 ghiivaa
  • 2 dlomenasosetta
  • 1 1/2 dlauringonkukansiemeniä
  • 1 dlneljänviljanhiutaleita
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklsiirappia
  • 2 tlsuolaa
  • 1 dlgrahamjauhoja
  • 8 dlvehnäjauhoja

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN55 min

Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää omenasose, auringonkukansiemenet, hiutaleet, öljy, siirappi ja suola. Sekoita joukkoon grahamjauhot sekä vehnäjauhot vähitellen, samalla vaivaten. Alusta taikinaa hetki ja jätä se sitten kohoamaan peitettynä noin puoleksi tunniksi.

Vuoraa pelti leivinpaperilla. Ota pelti ja taikinakulho tiskialtaan viereen. Kostuta kätesi vedellä ja nappaa taikinasta etusormen ja peukalon avulla reilun pingispallon kokoinen pala. Pudota taikinapala pellille, älä ole turhan tarkka muodon suhteen. Pidä kädet kosteina ja tee kaikki sämpylät näin. Ripottele pintaan lopuksi auringonkukansiemeniä.

Peitä aurinkoiset omenasämpylät liinalla ja jätä ne kohoamaan siksi aikaa, kun kuumennat uunin 225 asteeseen. Pirskota omenasämpylöille vielä hiukan vettä. Paista ne kauniin värisiksi noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Voit pakastaa sämpylät raakoina kohottamatta tarjottimen tai lautasen päällä. Irrota jäätyneet sämpylät alustastaan ja pussita. Nosta sämpylät sulamaan pellille leivinpaperin päälle ja aseta pelti 50 asteiseen uuniin. Käännä uunin lämpö noin 10 minuutin kuluttua 225 asteeseen ja paista sämpylät kypsiksi.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä