Aurinkoinen kranssi

1 h 50 min
4.5
0

Aurinkoinen kranssi

Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 gsahramia
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 25 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 100 gmantelimassaa (raastettuna)
  • 1 dlkorintteja
  • 1 dlmantelirouhetta
  • 1/2 dlhunajaa

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Koristeluun

  • 1/2 dlmantelirouhetta

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Lisää siihen murennettu hiiva, muna, sokeri ja mausteet.
Lisää vähitellen jauhoja voimakkaasti sekoittaen. Alusta taikina kimmoisaksi palloksi. Lisää alustamisen lopulla pehmeä voi. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoilta.
Peitä taikina liinalla ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi.
Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikinasta suorakulman muotoinen suurehko levy.
Levitä veitsen avulla taikinalle pehmeä voi ja muut ainekset. Rullaa levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi.
Nosta levy leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin ja muotoile ympyräksi.
Leikkaa rullan pintaan saksilla syviä viiltoja, noin sentin välein.
Käännä joka toinen pala oikealle ja joka toinen vasemmalle. Muotoile käsin vielä tarvittaessa.
Kohota kranssia noin 20 minuuttia. Voitele munalla, ripottele pinnalle mantelirouhetta ja kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä