Kotivinkki

Herkkupaloja pursuava kalalautanen on alkupalapöydän jalokivi – tyylikkään kokonaisuuden yllätys on raikas kermaviilipannacotta

3 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3 h
Kokoa lempikaloistasi, kuten lohesta, sillistä, sardiinista ja jättiravuista näyttävä ja juhlava kalalautanen. Kermaviilipannacotta toimii raikkaana lisäkkeenä yhdessä perunan, retiisin, sipulin ja tillin kanssa.
GL
MU
0
0
Julkaistu: 21.5.2021


Ainekset (6 annosta)

Kermaviilipannacotta

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dlkermaviiliä
  • 2liivatelehteä
  • ½ dltilliä hienonnettuna
  • ½ dlruohosipulia hienonnettuna
  • 1 tlsitruunankuorta raastettuna
  • 1 rklsitruunanmehua
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 200 gjätti- tai katkarapuja
  • 150 gkylmäsavu- tai graavilohta
  • 150 gsillipaloja
  • 100 gsäilöttyjä sardiineja tai kilohaileja
  • 3keitettyä perunaa viipaleina
  • 1punasipuli hienonnettuna
  • 6retiisiä viipaleina
  • 1½ dltilliä hienonnettuna

Viimeistely

  • syötäviä kukkia: esimerkiksi malvan kukkia ja samettiruusuja
  • lakritsiyrttiä tai tilliä
Tulosta

Kalalautanen valmistuu näin:

  1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 ­minuuttia.
  2. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori sekä purista mehu.
  3. Kuumenna kerma ja sekoita puristetut liivatelehdet ja kermaviili joukkoon. Lisää yrtit, sitruunankuori ja -mehu sekä mausteet.
  4. Kaada pannacottaseos kuuteen pyöreäpohjaiseen silikonimuottiin tai kuppiin. Hyydytä jääkaapissa noin 3 tuntia.
  5. Kokoa kalalautaset. Kumoa pannacotta lautaselle. Asettele sen ympärille rapuja, lohta, silliä ja säilykekalaa sekä keitettyä perunaa, sipulia, retiisiä ja tilliä. Viimeistele lautaset syötävillä kukilla ja yrteillä.

Vinkki!

Kokoa kalalautaselle omat suosikkisi. Vaihda vaikka silli silakkaan ja lohi siikaan. Säilykekaloistakin löytyy vaihtoehtoja.

Kommentoi »