Herkkupaloja pursuava kalalautanen on alkupalapöydän jalokivi – tyylikkään kokonaisuuden yllätys on raikas kermaviilipannacotta
gluteeniton
munaton
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h
Kokoa lempikaloistasi, kuten lohesta, sillistä, sardiinista ja jättiravuista näyttävä ja juhlava kalalautanen. Kermaviilipannacotta toimii raikkaana lisäkkeenä yhdessä perunan, retiisin, sipulin ja tillin kanssa.

Reseptin ainekset 6 annosta
Kermaviilipannacotta
2 dlkuohukermaa
2 dlkermaviiliä
2liivatelehteä
½ dltilliä hienonnettuna
½ dlruohosipulia hienonnettuna
1 tlsitruunankuorta raastettuna
1 rklsitruunanmehua
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Lisäksi
200 gjätti- tai katkarapuja
150 gkylmäsavu- tai graavilohta
150 gsillipaloja
100 gsäilöttyjä sardiineja tai kilohaileja
3keitettyä perunaa viipaleina
1punasipuli hienonnettuna
6retiisiä viipaleina
1½ dltilliä hienonnettuna
Viimeistely
syötäviä kukkia: esimerkiksi malvan kukkia ja samettiruusuja
lakritsiyrttiä tai tilliä
Kalalautanen valmistuu näin:
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
- Hienonna tilli ja ruohosipuli. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori sekä purista mehu.
- Kuumenna kerma ja sekoita puristetut liivatelehdet ja kermaviili joukkoon. Lisää yrtit, sitruunankuori ja -mehu sekä mausteet.
- Kaada pannacottaseos kuuteen pyöreäpohjaiseen silikonimuottiin tai kuppiin. Hyydytä jääkaapissa noin 3 tuntia.
- Kokoa kalalautaset. Kumoa pannacotta lautaselle. Asettele sen ympärille rapuja, lohta, silliä ja säilykekalaa sekä keitettyä perunaa, sipulia, retiisiä ja tilliä. Viimeistele lautaset syötävillä kukilla ja yrteillä.
Vinkki!
Kokoa kalalautaselle omat suosikkisi. Vaihda vaikka silli silakkaan ja lohi siikaan. Säilykekaloistakin löytyy vaihtoehtoja.