Herkkupaloja pursuava kalalautanen on alkupalapöydän jalokivi – tyylikkään kokonaisuuden yllätys on raikas kermaviilipannacotta
3 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
3 h Kokoa lempikaloistasi, kuten lohesta, sillistä, sardiinista ja jättiravuista näyttävä ja juhlava kalalautanen. Kermaviilipannacotta toimii raikkaana lisäkkeenä yhdessä perunan, retiisin, sipulin ja tillin kanssa.
GL
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.5.2021

Herkkupaloja pursuava kalalautanen on alkupalapöydän jalokivi – tyylikkään kokonaisuuden yllätys on raikas kermaviilipannacotta
Reseptin ainekset (6 annosta)
Kermaviilipannacotta
- 2 dlkuohukermaa
- 2 dlkermaviiliä
- 2liivatelehteä
- ½ dltilliä hienonnettuna
- ½ dlruohosipulia hienonnettuna
- 1 tlsitruunankuorta raastettuna
- 1 rklsitruunanmehua
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Lisäksi
- 200 gjätti- tai katkarapuja
- 150 gkylmäsavu- tai graavilohta
- 150 gsillipaloja
- 100 gsäilöttyjä sardiineja tai kilohaileja
- 3keitettyä perunaa viipaleina
- 1punasipuli hienonnettuna
- 6retiisiä viipaleina
- 1½ dltilliä hienonnettuna
Viimeistely
- syötäviä kukkia: esimerkiksi malvan kukkia ja samettiruusuja
- lakritsiyrttiä tai tilliä
Kalalautanen valmistuu näin:
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
- Hienonna tilli ja ruohosipuli. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori sekä purista mehu.
- Kuumenna kerma ja sekoita puristetut liivatelehdet ja kermaviili joukkoon. Lisää yrtit, sitruunankuori ja -mehu sekä mausteet.
- Kaada pannacottaseos kuuteen pyöreäpohjaiseen silikonimuottiin tai kuppiin. Hyydytä jääkaapissa noin 3 tuntia.
- Kokoa kalalautaset. Kumoa pannacotta lautaselle. Asettele sen ympärille rapuja, lohta, silliä ja säilykekalaa sekä keitettyä perunaa, sipulia, retiisiä ja tilliä. Viimeistele lautaset syötävillä kukilla ja yrteillä.
Vinkki!
Kokoa kalalautaselle omat suosikkisi. Vaihda vaikka silli silakkaan ja lohi siikaan. Säilykekaloistakin löytyy vaihtoehtoja.

Helppo siikatartar on viiden raaka-aineen superherkku
Kotivinkki

Yhdistelmä, joka yllättää! Mansikkasilli on maukas lisä kesäisten kalaherkkujen joukkoon
Kotivinkki

Savukalakakku
Maku

Nopea ja maukas kesäherkku: pottusalaatti savukalalla
Kotivinkki

Kurkkurisottoa ja savusiikaa – herkullinen yhdistelmä, jossa raikkaat ja täyteläiset maut kohtaavat
Kotivinkki

Voittamaton kalapannu! Sitruunainen pannukala valmistuu puolessa tunnissa – suolaisen kalan, tuhdin voin ja raikkaan sitruunan yhdistelmä on vastustamaton
Maku

Savukalapannari
Maku

Savulohisalaatti – raikas ja simppeli ohje toimii takuuvarmasti sekä illanistujaisissa että juhlien noutopöydässä
Kotivinkki