Maku

Aura-macaronleivokset

25 h
4.2
0

Aura-macaronleivokset

GL
0
4.2
Teksti Sini Vähä
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (35 kpl)

Raparperihilloke

  • 400 graparperia
  • 1/2 dlvettä
  • 3 dlhillosokeria

Macaronit

  • 3 kplvalkuaista
  • 1/4 tlsuolaa
  • 4 dltomusokeria
  • 1 1/2 tlvanilliinisokeria
  • 155 gmantelijauhetta
  • 1/6 tlelintarvikeväriä (vihreä)

Homejuustotäyte

  • 200 gtuorejuustoa
  • 150 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (Aura)
  • 3 rkltomusokeria

Tee näin

25 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN24 h

Valmista hilloke mieluiten edellisenä päivänä, jotta se ehtii kiinteytyä.
Huuhdo raparperit ja paloittele ne. Kiehauta vesi, lisää raparperit ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri liukenee ja seos alkaa kuplia. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.
Vatkaa valkuaiset, joihin on lisätty ripaus suolaa, pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri pienissä erissä edelleen vatkaten, kunnes vaahto on kovaa. Sekoita joukkoon mantelijauhe, vanilliinisokeri ja elintarvikeväri. Ole karamellivärin kanssa varovainen!
Pursota taikinasta leivinpaperilla vuoratulle pellille pyöreitä nappeja (Ø 3 cm, noin 70 kpl). Anna levätä 30 minuuttia.
Paista macaronit uunin keskiosassa 170 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä vähintään tunti, jotta irrottaminen on helpompaa.
Valmista homejuustotäyte. Mittaa huoneenlämpöiset täytteen ainekset kulhoon ja sekoita. Tomusokeria voit lisätä tai vähentää makusi mukaan.
Täytä macaron-leivokset. Levitä pohjista puolille raparperihilloketta ja toisille Aura-homejuustotäytettä, molempia kukkurainen teelusikallinen. Paina täytepinnat yhteen.
Aura-macaronleivokset ovat sopivia pikkuherkkuja esimerkiksi pikkujouluihin.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä