Maku

Aura-bataattiterriini

1 h 45 min
0
0

Aura-bataattiterriini

GL
0
0
Teksti Henna Pöllänen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gbataattia
  • 1 kplporkkanaa
  • 2 rklvoita
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 3 kplmunaa
  • 100 gtuorejuustoa (ruohosipuli)
  • 100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (Aura)
  • 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

Kuori ja pilko bataatti ja porkkana. Höyrytä tai keitä palat vähässä vedessä. Valuta kypsät kasvikset, lisää voi ja soseuta.
Lisää joukkoon mausteet, munat ja tuorejuusto. Murustele mukaan Aura-juusto ja ruohosipulisilppu. Sekoita ja tarkista suolan määrä maistamalla. Kaada seos joko pieniin, kevyesti voideltuihin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan (1 1/2 l). Kypsennä foliolla peitettynä, mieluiten vesihauteessa 170 asteessa noin tunti.
Kumoa kypsä bataattiterriini varovasti ja koristele Aura-murulla, porkkanalastuilla ja ruohosipulisilpulla. Tarjoile aura-bataattiterriini lämpimänä tai kylmänä patongin ja raikkaan salaatin kanssa. Seuraksi sopii myös smetana.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä