Maku

Artisokkaspagetti

25 min
KA
0
0

Artisokkaspagetin makumaailma on sekoitus sitruunaa, tomaattia, valkosipulia ja lehtipersiljaa. Maista ja ihastu!
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

Artisokkaspagetti

  • 300 gspagettia
  • 4 kpllatva-artisokkaa (keitetyt artisokkien pohjat)
  • 2 kpltomaattia (kypsää)
  • 1/2 kplkesäkurpitsaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 3 rkllehtipersiljaa (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa (hiutaleita)
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 4 rklparmesaanijuustoa (raastettuna)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Valmista artisokkaspagetti näin:

  1. Keitä spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paloittele artisokanpohjat.
  3. Kalttaa tomaatit: leikkaa niiden pintaan ristiviilto, upota kiehuvaan veteen ja kuori tomaatit. Hienonna ne.
  4. Kuutioi kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulinkynnet.
  5. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää ensin tomaattikuutiot, sitruunankuoriraaste, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Kuumenna noin 5 minuuttia. Lisää artisokkapalat ja persilja. Kuumenna pari minuuttia.
  6. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja lorauta halutessasi tilkka sitruunamehua joukkoon.
  7. Kääntele kasvisseos kuuman spagetin sekaan ja tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.
MITÄ PIDIT?
0