Artisokkaspagetti

25 min
0
0

Artisokkaspagetti

KA
0
0
Artisokkapastan makumaailma on sekoitus sitruunaa, tomaattia, valkosipulia ja lehtipersiljaa. Katso linkistä myös artisokan keitto-ohjeet!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gspagettia
  • 4 kpllatva-artisokkaa (keitetyt artisokkien pohjat)
  • 2 kpltomaattia (kypsää)
  • 1/2 kplkesäkurpitsaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 3 rkllehtipersiljaa (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa (hiutaleita)
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 4 rklparmesaanijuustoa (raastettuna)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Valmista artisokkaspagetti näin:

Keitä spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Paloittele artisokanpohjat.

Kalttaa tomaatit: leikkaa niiden pintaan ristiviilto, upota kiehuvaan veteen ja kuori tomaatit. Hienonna ne.

Kuutioi kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää ensin tomaattikuutiot, sitruunankuoriraaste, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Kuumenna noin 5 minuuttia. Lisää artisokkapalat ja persilja. Kuumenna pari minuuttia.

Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja lorauta halutessasi tilkka sitruunamehua joukkoon.

Kääntele kasvisseos kuuman spagetin sekaan ja tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä