Artisokkasipsit

45 min
4
0

Artisokkasipsit

GL
KA
LA
MA
MU
0
4
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (7 annosta)

  • 300 gmaa-artisokkaa (isoja)

Lisäksi

  • 5 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • hiutalesuolaa
  • (mustapippuria myllystä)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Kuori maa-artisokat. Pane ne kylmään, sitruunalla maustettuun veteen odottamaan viipalointia ja kypsennystä.

Leikkaa artisokat mandoliinileikkurilla lehdenohuiksi viipaleiksi. Kuivaa viipaleet talouspaperin päällä.

Kuumenna öljy pienessä, paksupohjaisessa kattilassa 180-asteiseksi.

Kypsennä viipaleet pienissä erissä vaaleanruskeiksi ja rapeiksi. Nosta ne valumaan talouspaperin päälle.

Mausta artisokkasipsit sormisuolla ja halutessasi mustapippurilla.

  • Artisokkasipsit sopivat naposteluun tai ripoteltaviksi salaatin ja keittoannosten pinnalle. Ne säilyvät muutamia päiviä rapeina tiiviissä lasipurkissa.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä