Maku

Artisokkasipsit

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
GL
KA
LA
MA
MU
4
0
Julkaistu: 19.2.2014


Ainekset (7 annosta)

  • 300 gmaa-artisokkaa (isoja)

Lisäksi

  • 5 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • hiutalesuolaa
  • (mustapippuria myllystä)
Tulosta

Kuori maa-artisokat. Pane ne kylmään, sitruunalla maustettuun veteen odottamaan viipalointia ja kypsennystä.

Leikkaa artisokat mandoliinileikkurilla lehdenohuiksi viipaleiksi. Kuivaa viipaleet talouspaperin päällä.

Kuumenna öljy pienessä, paksupohjaisessa kattilassa 180-asteiseksi.

Kypsennä viipaleet pienissä erissä vaaleanruskeiksi ja rapeiksi. Nosta ne valumaan talouspaperin päälle.

Mausta artisokkasipsit sormisuolla ja halutessasi mustapippurilla.

  • Artisokkasipsit sopivat naposteluun tai ripoteltaviksi salaatin ja keittoannosten pinnalle. Ne säilyvät muutamia päiviä rapeina tiiviissä lasipurkissa.
Kommentoi »