Kotivinkki

Artisokkapitsa

0
0

Artisokkapitsa

Teksti Kotivinkki
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset

PITSAPOHJA:

  • 3 dlvettä
  • 25 ghiivaa tai ½ ps kuivahiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 6-7 dlvehnäjauhoja (durum)

TÄYTE:

  • sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rklöljyä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 1 tltimjamia
  • ½ tlsuolaa
  • 1 prkartisokansydämiä
  • 200 gtuoreita herkkusieniä
  • 250 gmozzarellajuustoa
  • rukolaa
  • hyvää oliiviöljyä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Valmista pitsapohja. Jos käytät tuorehiivaa, sekoita se kädenlämpöiseen veteen. Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä vesi vielä kuumemmaksi (42-asteiseksi).

2. Lisää suola, öljy ja puolet jauhoista.Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot. Vaivaa kymmenen minuuttia tasaiseksi ja kimmoisaksi. Jätä liinan alle lepäämään.

3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit siinä. Lisää tomaattipyree, tomaattimurska, timjami ja suola. Anna kiehua hiljakseen muiden valmistelujen ajan.

4. Valuta artisokat ja halkaise ne. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Leikkaa myös mozzarella ohuiksi viipaleiksi.

5. Nosta taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina neljään osaan. Kauli jokainen osa pitsapohjaksi, jonka halkaisija on noin 25 senttiä. Nosta pohjat leivinpapereiden päälle.

6. Laita uuni kuumenemaan täysille (250–275 astetta). Jos valittavana on kiertoilma alalämmöllä, valitse se. Käytä muutoin tasalämpöä.

7. Levitä tomaattikastiketta pitsapohjille. Jaa artisokat, sienet ja juusto pitsoille. Paista pitsoja yksi kerrallaan 6–8 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä