Maku

Artisokka-kaprispizzat

1 h
3.9
2

Artisokka-kaprispizzat

MU
KA
2
3.9
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Pizzapohja

  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 1 dlvehnäjauhoja (täysjyvä)
  • 2 1/2 dlvettä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 3 1/2 dlhiivaleipäjauhoja
  • 2 rklrypsiöljyä (tai artisokkapurkin öljyä)

Täyte

  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 2 kplpunasipulia
  • 160 gartisokansydämiä (öljyssä)
  • 35 gkapriksia
  • 1 rklrypsiöljyä (tai artisokkapurkin öljyä)
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 2 tloreganoa
  • 1 tlbasilikaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 150 gmozzarellajuustoa (raastettuna)
  • 3 dlpaseerattua tomaattia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

ALoita pizzapohjan valmistus sekoittamalla kuivahiiva täysjyvävehnäjauhoihin. Lisää 42-asteinen vesi ja suola. Vaivaa taikinaan hiivaleipäjauhot ja öljy. Kohota 15 minuuttia.

Kauli taikina leivinpapereille jauhojen avulla kahdeksi pyöreäksi (Ø noin 30 cm) pizzapohjaksi. Jätä reunat hieman paksummiksi. Kohota 10 minuuttia.

Huuhdo ja puolita kirsikka- tai miniluumutomaatit. Kuori ja leikkaa punasipulit ohuiksi renkaiksi. Valuta artisokat (säästä öljy) ja lohko ne. Valuta kaprikset. Sekoita 1 rkl öljyä, balsamiviinietikka, mausteet ja kasvikset keskenään. Ripottele pohjille puolet juustoraasteesta. Levitä päälle paseerattu tomaatti ja kasvisseos. Ripottele pinnalle loppu juusto.

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kuumenna samalla uunissa tyhjä pelti. Siirrä pizza leivinpaperilla kuumalle artisokka-kaprispizza pellille. Paista artisokka-kaprispizzaa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Paista samoin toinen pizza.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä