Maku

Artesaanin pähkinä-appelsiini-suklaalevyt

1 h 40 min
3
0

Artesaanin pähkinä-appelsiini-suklaalevyt

Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

  • 400 gmaitosuklaata
  • 1 kplappelsiinia (luomu)
  • 30 gmakadamiapähkinöitä

Lisäksi

  • syötäviä kultahippuja tai pehmeitä sokerikuulia

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Leikkaa appelsiinista kuorimaveitsellä läpikuultavan ohuita suikaleita. Keitä suikaleita hiljalleen sokeriliemessä (1/2 dl sokeria/1 dl vettä) noin 15 minuuttia. Leikkaa kuoret ohuiksi suikaleiksi. Puolita pähkinät.

Taittele leivinpaperista noin 10 × 15 cm:n kokoiset muotit suklaalle. Kiinnitä muotit kulmista nitojalla.

Paloittele maitosuklaa mikronkestävään astiaan. Sulata pienellä teholla välillä sekoitellen.

Jaa suklaa muotteihin. Ripottele päälle koristeet ja anna levyjen jähmettyä huoneenlämmössä.

Irrota levyt paperimuoteista ja paketoi artesaanin appelsiini-pähkinäsuklaalevyt sellofaaniin.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä