3,5(8)
Arrabbiata – tomaattinen pastakastike, jossa on roppakaupalla makua ja juuri sopivasti potkua
kasvis
25 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 15 min
Arrabbiata sisältää tomaattia, chiliä ja valkosipulia sopivassa suhteessa. Tähän italialaiseen klassikkokastikkeeseen käytetään säilykekirsikkatomaattien lisäksi tuoreita kirsikkatomaatteja.
Julkaistu 25.1.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
Arrabbiata
1–2punaista chiliä
1sipuli
3valkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
400 gsäilykekirsikkatomaatteja (esim. Mutti)
1 dlvettä
½ dltomaattipyreetä
2 rklsitruunan mehua
1 tlsuolaa
½ tlsokeria
½ tlmustapippuria
250 gkirsikkatomaatteja
2 dllehtipersiljaa hienonnettuna
1 dlparmesaania raastettuna
Lisäksi
400 gpastaa (esim. penne tai fusilli)
suolaa

Arrabbiata valmistetaan näin:

  1. Hienonna chili, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota oliiviöljyssä kattilassa. Lisää säilyketomaatit. Huuhdo tölkki desillä vettä.
  2. Lisää tomaattipyree, sitruunan mehu, suola, sokeri ja mustapippuri. Hauduta kannen alla 15 minuuttia.
  3. Halkaise kirsikkatomaatit. Lisää ne kastikkeeseen ja kuumenna kiehuvaksi mutta älä keitä enää.
  4. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  5. Valuta pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Lisää lehtipersilja ja parmesaaniraaste. Tarjoa arrabbiata heti.

Vinkki!

Arrabbiata maistuu ihan sellaisenaan, mutta se sopii myös loistavasti muiden pastakastikkeiden pohjaksi. Lisää joukkoon esimerkiksi tonnikalaa, katkarapuja, makkaraa tai kinkkua.

Kommentoi »