Kotivinkki

Arrabbiata – tomaattinen pastakastike, jossa on roppakaupalla makua ja juuri sopivasti potkua

25 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen15 min
Arrabbiata sisältää tomaattia, chiliä ja valkosipulia sopivassa suhteessa. Tähän italialaiseen klassikkokastikkeeseen käytetään säilykekirsikkatomaattien lisäksi tuoreita kirsikkatomaatteja.
KA
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

Arrabbiata

  • 1–2punaista chiliä
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 400 gsäilykekirsikkatomaatteja (esim. Mutti)
  • 1 dlvettä
  • ½ dltomaattipyreetä
  • 2 rklsitruunan mehua
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlsokeria
  • ½ tlmustapippuria
  • 250 gkirsikkatomaatteja
  • 2 dllehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 dlparmesaania raastettuna

Lisäksi

  • 400 gpastaa (esim. penne tai fusilli)
  • suolaa
Tulosta

Arrabbiata valmistetaan näin:

  1. Hienonna chili, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota oliiviöljyssä kattilassa. Lisää säilyketomaatit. Huuhdo tölkki desillä vettä.
  2. Lisää tomaattipyree, sitruunan mehu, suola, sokeri ja mustapippuri. Hauduta kannen alla 15 minuuttia.
  3. Halkaise kirsikkatomaatit. Lisää ne kastikkeeseen ja kuumenna kiehuvaksi mutta älä keitä enää.
  4. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  5. Valuta pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Lisää lehtipersilja ja parmesaaniraaste. Tarjoa arrabbiata heti.

Vinkki!

Arrabbiata maistuu ihan sellaisenaan, mutta se sopii myös loistavasti muiden pastakastikkeiden pohjaksi. Lisää joukkoon esimerkiksi tonnikalaa, katkarapuja, makkaraa tai kinkkua.

MITÄ PIDIT?
0