Arkipelti – tee maukkaat jauhelihapihvit ja herkullinen lisuke samalla vaivalla
Gluteeniton
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Arkipelti on helppojen ja maukkaiden arkiruokien aatelia! Afrikkalaisittain maustetuista jauhelihapihveistä ja kikherne-kukkakaalilisukkeesta muodostuva ateria kypsyy kätevästi pellillä vain 15 minuutissa.
Sekoita kulhossa jauheliha, hienonnettu valkosipuli ja mausteet taikinaksi. Muotoile kostutetuin käsin isoja pullia ja litistä ne kämmenten välissä pihveiksi leivinpaperin päälle pellille.
Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Poista kukkakaalin kanta ja leikkaa kaali isoiksi kiekoiksi. Laita kikherneet ja kaali kulhoon, ja lisää joukkoon mausteet sekä öljy. Pyöräytä sekaisin niin, että mausteet leviävät tasaisesti. Levitä kukkakaalikikherneseos jauhelihapihvien ympärille pellille. Kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Sekoita kastikeaineet pienessä kulhossa tasaiseksi. Revi valmiin ruoan pinnalle mintun lehtiä ja tarjoa tahnan kanssa.