3,5(4)
Arkipelti – tee maukkaat jauhelihapihvit ja herkullinen lisuke samalla vaivalla
Gluteeniton
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Arkipelti on helppojen ja maukkaiden arkiruokien aatelia! Afrikkalaisittain maustetuista jauhelihapihveistä ja kikherne-kukkakaalilisukkeesta muodostuva ateria kypsyy kätevästi pellillä vain 15 minuutissa.
Julkaistu 20.1.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
Jauhelihapihvit
400 g jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
2 tlras el hanout -mausteseosta
½ tlneilikkaa
Lisuke
1 prk (n. 300 g)kikherneitä
1 isokukkakaali
1 tlsuolaa
1 tljuustokuminaa
2 rklöljyä
kourallinen tuoretta minttua
Kastike
2 dlturkkilaista jogurttia
1 rkltahinia
1 rklsitruunamehua
ripaus suolaa

Arkipelti valmistetaan näin:

  1. Sekoita kulhossa jauheliha, hienonnettu valkosipuli ja mausteet taikinaksi. Muotoile kostutetuin käsin isoja pullia ja litistä ne kämmenten välissä pihveiksi leivinpaperin päälle pellille.
  2. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Poista kukkakaalin kanta ja leikkaa kaali isoiksi kiekoiksi. Laita kikherneet ja kaali kulhoon, ja lisää joukkoon mausteet sekä öljy. Pyöräytä sekaisin niin, että mausteet leviävät tasaisesti. Levitä kukkakaalikikherneseos jauhelihapihvien ympärille pellille. Kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  3. Sekoita kastikeaineet pienessä kulhossa tasaiseksi. Revi valmiin ruoan pinnalle mintun lehtiä ja tarjoa tahnan kanssa.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.