Kotivinkki

Arkipelti – tee maukkaat jauhelihapihvit ja herkullinen lisuke samalla vaivalla

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Arkipelti on helppojen ja maukkaiden arkiruokien aatelia! Afrikkalaisittain maustetuista jauhelihapihveistä ja kikherne-kukkakaalilisukkeesta muodostuva ateria kypsyy kätevästi pellillä vain 15 minuutissa.
GL
0
0


Ainekset (4 annosta)

Jauhelihapihvit

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa
  • 2 tlras el hanout -mausteseosta
  • ½ tlneilikkaa

Lisuke

  • 1 prk (n. 300 g)kikherneitä
  • 1 isokukkakaali
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tljuustokuminaa
  • 2 rklöljyä
  • kourallinen tuoretta minttua

Kastike

  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 rkltahinia
  • 1 rklsitruunamehua
  • ripaus suolaa
Tulosta

Arkipelti valmistetaan näin:

  1. Sekoita kulhossa jauheliha, hienonnettu valkosipuli ja mausteet taikinaksi. Muotoile kostutetuin käsin isoja pullia ja litistä ne kämmenten välissä pihveiksi leivinpaperin päälle pellille.
  2. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Poista kukkakaalin kanta ja leikkaa kaali isoiksi kiekoiksi. Laita kikherneet ja kaali kulhoon, ja lisää joukkoon mausteet sekä öljy. Pyöräytä sekaisin niin, että mausteet leviävät tasaisesti. Levitä kukkakaalikikherneseos jauhelihapihvien ympärille pellille. Kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  3. Sekoita kastikeaineet pienessä kulhossa tasaiseksi. Revi valmiin ruoan pinnalle mintun lehtiä ja tarjoa tahnan kanssa.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »