Maku

Arki maku: Currykaalikeitto

50 min
0
0

Arki maku: Currykaalikeitto

Perinteiseen kaalikeittoon potkua currytahnasta
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 400 gsika-nautajauhelihaa
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rklrajah currytahnaa
  • 1 kplsipuli
  • 600 gvalkokaalia
  • 4 kplvalkosipulin kynttä
  • 3 kplporkkanoita
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 2 lvettä
  • 2 rklkanafondia
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista jauheliha kypsäksi, mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun odottamaan.

Leikkaa kaali suikaleiksi. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää currytahna. Paista muutama minuutti. Lisää sipuli ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää suikaloitu kaali ja valkosipulit, kuullota muutama minuutti. Lisää vesi, fondi ja tomaatti murska, kuumeenna kiehuvaksi. Lisää porkkanat ja jauheliha. Keitä kunnes porkkanat ovat kypsiä. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä