Kotivinkki

Aprikoosimuffinit valkosuklaakuorrutteella – pystytkö vastustamaan näitä meheviä herkkuja?

1 h 5 min
0
0

Aprikoosimuffinit valkosuklaakuorrutteella – pystytkö vastustamaan näitä meheviä herkkuja?

KA
0
0
Teksti Jinna Lappalainen, Jonna Ahonen
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Aprikoosimuffinit ovat mehevyydessään ylivertaisia! Hunnuta herkku vielä valkosuklaisella kuorrutteella, ja lopputulos on vastustamaton.

Ainekset (12 kpl)

Aprikoosimuffinit

  • 140 gvoita
  • 2½ dl sokeria
  • 2kananmunaa
  • 1 dlmaitoa
  • 3 dlerikoishienoa vehnäjauhoa
  • 1 ½ tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 200 gaprikooseja

Kuorrutus

  • 90 gvalkosuklaata
  • 175 gvoita
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 ½ dltomusokeria
  • (keltaista tai oranssia elintarvikeväriä)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN55 min

Aprikoosimuffinit valmistuvat näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita kananmunat yksi kerrallaan joukkoon. Lisää maito.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita hyvin, mutta älä vatkaa. Pilko aprikoosit ja nostele ne varovasti nuolijalla taikinaan.
  3. Annostele taikina muffinivuokiin täyttäen noin 2/3 vuoasta. Paista uunissa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Valmista kuorrute: Sulata valkosuklaa ja anna sen jäähtyä hetki. Vaahdota voi ja vaniljasokeri. Lisää valkosuklaa voi-sokeriseokseen ja vatkaa sekaisin. Lisää tomusokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa, kunnes kuorrute on kuohkeaa. Halutessasi voit värjätä kuorrutteen tipalla keltaista tai oranssia elintarvikeväriä.
  5. Laita tähtitylla pursotinpussiin ja täytä pussi kuorrutteella. Pursota kuorrute jäähtyneiden aprikoosimuffinien päälle. Aprikoosimuffinit säilyvät jääkaapissa rasiassa 3–4 päivää.

Vinkki!

Koristele aprikoosimuffinit halutessasi pähkinärouheella.

MITÄ PIDIT?
0