Maku

Aprikoosikeitto

20 min
GL
KA
LA
MA
MU
4
2


 

Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

  • 10 dlviiden hedelmän mehua
  • 1 kanelitankoa
  • 1 dlfariinisokeria
  • 200 gkuivattua aprikoosia
  • 3 rklperunajauhoja
  • 3 dlvettä

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää kanelitanko ja sokeri. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Huuhtele aprikoosit ja leikkaa ne viipaleiksi. Kumoa hedelmät mehun joukkoon. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Lisää suurus mehun joukkoon ohuena nauhan koko ajan sekoittaen. Kuumenna ja nosta aprikoosikeitto pois levyltä heti, kun ensimmäiset kiehumiskuplat nousevat pintaan. Tarjoa aprikoosikeitto riisipuuron kanssa.

MITÄ PIDIT?
4