Maku

Aprikoosi-vuokaleipä

1 h 30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 15 min
KA
LA
MA
MU
5
1
Julkaistu: 30.3.2008


Ainekset (1 kpl)

  • 35 ghiivaa
  • 3 1/2 dlvettä
  • 1/2 rklsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 8 dlhiivaleipäjauhoja
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 150 gkuivattua aprikoosia
  • 1 1/2 dlpekaanipähkinöitä
  • 3/4 dlunikonsiemeniä
  • 1 rklrypsiöljyä
Tulosta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri.

Lisää jauhot vähitellen taikinaan. Alusta käsin kimmoisaksi taikinaksi ja lisää lopuksi öljy.

Kohota taikinaa leivinliinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa 30–40 minuuttia

Leikkaa aprikoosit ja pähkinät pieniksi paloiksi.

Vaivaa kohonneeseen hiivataikinaan aprikoosit, pähkinät ja unikonsiemenet.

Voitele leipävuoka öljyllä ja siirrä taikina vuokaan. Kohota leipää 20 minuuttia.

Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Anna jäähtyä ja irrota aprikoosileipä vuoasta.

Koristele aprikoosi-vuokaleipä halutessasi ennen paistoa kokonaisilla pekaanipähkinöillä.

1 kommentti