5(2)
Aprikoosi-vuokaleipä
kasvis
laktoositon
maidoton
munaton
1 h 30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 15 min
Julkaistu 30.3.2008
Maku
Reseptin ainekset 1 kpl
35 ghiivaa
3 1/2 dlvettä
1/2 rklsuolaa
1 tlsokeria
8 dlhiivaleipäjauhoja
2 rklrypsiöljyä
150 gkuivattua aprikoosia
1 1/2 dlpekaanipähkinöitä
3/4 dlunikonsiemeniä
1 rklrypsiöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri.

Lisää jauhot vähitellen taikinaan. Alusta käsin kimmoisaksi taikinaksi ja lisää lopuksi öljy.

Kohota taikinaa leivinliinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa 30–40 minuuttia

Leikkaa aprikoosit ja pähkinät pieniksi paloiksi.

Vaivaa kohonneeseen hiivataikinaan aprikoosit, pähkinät ja unikonsiemenet.

Voitele leipävuoka öljyllä ja siirrä taikina vuokaan. Kohota leipää 20 minuuttia.

Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Anna jäähtyä ja irrota aprikoosileipä vuoasta.

Koristele aprikoosi-vuokaleipä halutessasi ennen paistoa kokonaisilla pekaanipähkinöillä.

1 kommentti