Aprikoosi-vuokaleipä

1 h 30 min
5
1

Aprikoosi-vuokaleipä

KA
LA
MA
MU
1
5
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 35 ghiivaa
  • 3 1/2 dlvettä
  • 1/2 rklsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 8 dlhiivaleipäjauhoja
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 150 gkuivattua aprikoosia
  • 1 1/2 dlpekaanipähkinöitä
  • 3/4 dlunikonsiemeniä
  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri.

Lisää jauhot vähitellen taikinaan. Alusta käsin kimmoisaksi taikinaksi ja lisää lopuksi öljy.

Kohota taikinaa leivinliinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa 30–40 minuuttia

Leikkaa aprikoosit ja pähkinät pieniksi paloiksi.

Vaivaa kohonneeseen hiivataikinaan aprikoosit, pähkinät ja unikonsiemenet.

Voitele leipävuoka öljyllä ja siirrä taikina vuokaan. Kohota leipää 20 minuuttia.

Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Anna jäähtyä ja irrota aprikoosileipä vuoasta.

Koristele aprikoosi-vuokaleipä halutessasi ennen paistoa kokonaisilla pekaanipähkinöillä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä