Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.3.2008

Aprikoosi-vuokaleipä
Reseptin ainekset (1 kpl)
- 35 ghiivaa
- 3 1/2 dlvettä
- 1/2 rklsuolaa
- 1 tlsokeria
- 8 dlhiivaleipäjauhoja
- 2 rklrypsiöljyä
- 150 gkuivattua aprikoosia
- 1 1/2 dlpekaanipähkinöitä
- 3/4 dlunikonsiemeniä
- 1 rklrypsiöljyä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri.
Lisää jauhot vähitellen taikinaan. Alusta käsin kimmoisaksi taikinaksi ja lisää lopuksi öljy.
Kohota taikinaa leivinliinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa 30–40 minuuttia
Leikkaa aprikoosit ja pähkinät pieniksi paloiksi.
Vaivaa kohonneeseen hiivataikinaan aprikoosit, pähkinät ja unikonsiemenet.
Voitele leipävuoka öljyllä ja siirrä taikina vuokaan. Kohota leipää 20 minuuttia.
Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Anna jäähtyä ja irrota aprikoosileipä vuoasta.
Koristele aprikoosi-vuokaleipä halutessasi ennen paistoa kokonaisilla pekaanipähkinöillä.