Kotivinkki

Aprikoosi-vaniljatäytteinen frankrurtinkranssi

0
0

Aprikoosi-vaniljatäytteinen frankrurtinkranssi

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

KAKKUPOHJA:

  • 35 gvoita tai margariinia
  • 2 dlsokeria
  • 3kananmunaa
  • ½sitruunan raastettu kuori
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 4 rklmaissitärkkelystä
  • 2 tlleivinjauhetta

TÄYTE:

  • 63 gvaniljakastikeainesta
  • 2 dlkermaa
  • 1 dlaprikoosihilloa

KUORRUTUS:

  • 1 dlsokeria
  • ½ dlvettä
  • ½ tlmaissitärkkelystä
  • 3kananmunankeltuaista
  • 50 gvoita tai margariinia

KROKANTTI:

  • 1 rklvoita tai margariinia
  • ½ dlsokeria
  • 1 dlmanteli- tai hasselpähkinärouhetta

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen ja sitruunan raastettu kuori koko ajan seosta vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilöiden voi-sokerivaahtoon. Sekoita taikina nostellen tasaiseksi.

3. Kumoa taikina voideltuun, korppujauhotettuun ja reiälliseen kuivakakkuvuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 45–60 minuuttia. Kakku on kypsää, kun siihen pistettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.

4. Valmista krokantti, kun kakku paistuu. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää sekaan sokeri. Kun sokeri on sulanut ja saanut hieman väriä, kumoa mantelirouhe kattilaan. Sekoita ja levitä seos tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä. Rouhi levy jäähtyneenä pieneksi esimerkiksi lihanuijan tasaisella päällä tai veitsellä.

5. Anna kakkupohjan jäähtyä kunnolla ritilän päällä.

6. Leikkaa se sitten leveyssuunnassa kahteen tai kolmeen osaan.

7. Valmista täyte. Sekoita vanilja­kastikeaines kerman sekaan. Anna seoksen turvota parin minuutin ajan.

8. Levitä aprikoosihilloa kakkukerrosten väliin ja päälle vaniljakastikekerros. Kokoa kakku.

9. Valmista voikuorrute. Kuumenna sokeri, vesi ja maissitärkkelys kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut veteen.

10. Keitä seosta noin 5 minuuttia, kunnes seos on ohutta siirappia ja siitä muodostuu pehmeä pallo, kun tipautat sitä kylmään veteen.

11. Vaahdota keltuaiset. Jatka voimakasta vaahdottamista ja valuta samalla sekaan kuuma sokerisiirappi hyvin ohuena nauhana. Jos lisäät kuuman siirapin liian nopeasti, keltuaisista muodostuu vaahdon sijaan kokkelia. Vatkaa seosta niin kauan, kunnes se on huoneenlämpöistä.

12. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva pieninä paloina kuorrutteen sekaan. 13. Kuorruta kakku voikuorrutteella ja koristele pinta rouhitulla krokantilla. Pane kranssi peitettynä viileään tarjoilua odottamaan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä