Maku

Aprikoosi-possuvuoka

1 h 5 min
LA
MA
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gporsaan ulkofileetä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 500 gvalkokaalia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklsiirappia
  • 2 tlmeiramia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 150 gkuivattua aprikoosia (paloiteltuna)
  • 2 dlohrasuurimoita (rikottuja tai Kolmen viljan helmisuurimoita)
  • 5 dlkasvislientä (mietoa)
  • 2 1/2 dlkasvirasvasekoitetta (soija) (tai kaurakermaa)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Leikkaa porsaanfilee viipaleiksi ja painele ne käsin hieman ohuemmiksi. Mausta lihaviipaleet suolalla ja pippurilla.

Ruskista liha öljyssä pannussa kauniin värisiksi molemmin puolin.

Suikaloi kaali joko veitsellä tai monitoimikoneen leikkuuterällä. Kuullota kaali öljyssä pehmeäksi. Mausta siirapilla, kuivatulla meiramilla ja suolalla.

Levitä voideltuun vuokaan vuorotellen lihaa, kuullotettua kaalia, aprikooseja ja suurimoita. Lisää päälle kasvisliemi ja kerma. Kypsennä aprikoosi-possuvuokaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes aprikoosipossuvuoan pinta saa kauniin värin ja ohra kypsyy.

MITÄ PIDIT?
4