Aprikoosi-porkkanamarmeladi

13 h 35 min
0
0

Aprikoosi-porkkanamarmeladi

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1000 gtuoretta aprikoosia
  • 1500 gsokeria
  • 3 dlvettä
  • 500 gporkkanaa
  • 1/2 kplsitruunaa

Tee näin

13 h 35 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN12 h 50 min

Halkaise aprikoosit ja poista kivet.

Sekoita halkaistujen aprikoosien joukkoon sokeri ja vesi. Anna seoksen olla huoneenlämmössä yön yli.

Pese ja kuori porkkanat. Viipaloi ja keitä ne pehmeiksi. Puserra porkkanat siivilän läpi.

Kaada aprikoosiseos ja porkkanasose kattilaan. Kuumenna seosta ja anna kiehua hiljalleen 40 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Lisää keittämisen lopussa sitruunamehu. Kuori vaahto pinnalta.

Kaada kuuma marmeladi puhtaisiin tölkkeihin ja sulje tölkit huolella. Säilytä kylmässä.

Vinkki!

Hyytymiskoe marmeladeille ja hyytelöille: Levitä ruokalusikallinen marmeladia kylmälle lautaselle ja anna sen jäähtyä (nosta vaikka hetkeksi jääkaappiin). Vedä lusikalla vana marmeladiin. Jos vana pysyy, on marmeladi valmista. Jos marmeladi tai hyytelö ei ole hyytynyt purkissa parin vuorokauden kuluessa, keitä se uudelleen ja lisää joukkoon pektiiniä tai muuta hyytelöintiainetta.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä