Aprikoosi-pistaasitäytteiset munakoisorullat

1 h 30 min
5
0

Aprikoosi-pistaasitäytteiset munakoisorullat

GL
MA
MU
0
5
 Pehmeät munakoisorullat suorastaan sulavat suuhun! Nämä munakoisot täytetään täydellisiksi mausteisen makealla aprikoosi-pistaasitahnalla.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3 kplmunakoisoa (noin 1 kg)
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 1/2 tlmerisuolaa (hiutaleita)

Täyte

  • 200 gkuivattuja aprikooseja (pehmeitä)
  • 1 1/2 dlpistaaseja (kuorittuja, mielellään suolaamattomia)
  • 2 dltuoretta korianteria
  • 1 tlsitruunankuorta (luomusitruunan raastettu kuori)
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1/2 tlras el hanout -mausteseosta (tai korianteria)
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 2 rklsitruunamehua

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN

Huuhtele munakoisot ja leikkaa ne pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet leivinpaperin päälle pellille. Voitele viipaleet öljyllä ja ripottele niille suolaa.

Paahda munakoisoviipaleita 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja saavat väriä.

Silppua aprikoosit ja siirrä

ne monitoimikoneeseen. Lisää kuoritut pistaasit ja silputtu korianteri. Pyöräytä karkeaksi massaksi.

Lisää muut ainekset. Anna koneen käydä hetki, kunnes seos on mahdollisimman tasaista. Lisää tarvittaessa hieman öljyä tai sitruunamehua, jos massa on liian paksua.

Nosta jokaiselle munakoisoviipaleelle nokare aprikoosi-pistaasitäytettä. Kääri munakoisoviipaleet tiiviiksi rulliksi ja nosta ne öljyttyyn uunivuokaan. Valuta päälle öljyä ja sitruunamehua.

Peitä vuoka alumiinifoliolla. Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasolla noin tunti.

Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Vinkki!

Valmista rullat jo edellisenä päivänä, niin maut syvenevät entisestään.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä