Maku

Aprikoosi-pähkinäruukkuleivät

1 h 50 min
3
0

Aprikoosi-pähkinäruukkuleivät

KA
MU
0
3
Pienissä ruukuissa paistuvat kauniit leivät, jotka saavat makua aprikoosista ja pähkinöistä.
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 rklsokeria (tai hunajaa)
  • 1 tlsuolaa
  • 11 dlhiivaleipäjauhoja
  • 50 gvoita (tai 1/2 dl öljyä)
  • 1 1/2 dlkuivattua aprikoosia (paloina)
  • 1 1/2 dlsaksanpähkinöitä (tai erilaisia pähkinöitä sekoitettuna)

Lisäksi

  • Lisäksi 2-4 puhdasta saviruukka (Ø 12-16 cm)

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja suola.

Lisää jauhot vähitellen taikinaan samalla vaivaten.

Lisää rasva, kun olet lisännyt lähes kaikki jauhot. Alusta taikinaa huolellisesti noin 10 minuuttia.

Lisää leipätaikinaan aprikoosit ja pähkinät. Kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Pese ruukut hyvin ja vuoraa ne huolellisesti leivinpaperilla.

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle, ja painele siitä ilmakuplat pois.

Jaa taikina 2–4 osaan ruukkujen koosta riippuen. Nosta taikinapalat leivinpaperoituihin ruukkuihin.

Anna aprikoosi-pähkinäruukkuleipien kohota peitettynä noin 20 minuuttia.

Paista 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Suurien aprikoosi-pähkinäruukkuleipien paistoaika voi olla vielä pidempi.

Vinkki!

* Voit käyttää nesteenä maidon sijaan myös vettä, mehua, kaura- tai soijamaitoa.

* Voit korvata 2-3 dl vehnäjauhoista ruisjauhoilla, kaurahiutaleilla tai leseillä. 

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä