Maku

Aprikoosi-kauraneliöt

5
4

Aprikoosi-kauraneliöt

Pähkinäiset kauraneliöt ja mehevät tuoreet aprikoosit ovat täydellinen yhdistelmä. Nauti herkullinen pala vaikkapa aamiaisella!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 dlcashewpähkinöitä
  • 85 gvoita (kylmää)
  • 3 rklvettä
  • 6 kplaprikoosia
  • 2 rklsokeria
  • 1 kplsitruuna (mehu)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja fariinisokeri. Rouhi cashewpähkinät veitsellä ja lisää ne joukkoon.

Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Nypi voi jauhoseokseen käsin kunnes seos on murumaista. Lisää joukkoon kylmää vettä ja sekoita kunnes taikina alkaa kestää kasassa puristaessa.

Ota taikinaa 2 dl talteen ja taputtele loput taikinasta leivinpaperin päälle uunivuokaan (noin 26 × 18 cm). 

Halkaise aprikoosi veitsellä ja poista kivet. Sekoita aprikoosien joukkoon kulhossa sokeri ja sitruunanmehu. Asettele aprikoosin puolikkaat taikinan päälle vuokaan. Ripottele päälle murumaisesti loppu taikina.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 45 minuuttia kunnes paistos on kauniin värinen. Anna jäähtyä hetki ja nosta leivinpaperin avulla pois vuoasta. Leikkaa paistos terävällä veitsellä paloiksi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä