Maku

Aprikoosi-glögikiisseli

15 min
0
0

Aprikoosi-glögikiisseli

GL
KA
MU
0
0
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 240 gaprikooseja
  • 5 dlglögijuomaa (vaalea)
  • 2 rklperunajauhoja
  • 2 rklsokeria

Tarjoiluun

  • 1 dlkuohukermaa
  • 2 tlvaniljasokeria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Valuta aprikoosit ja leikkaa kuutioiksi.

Kaada glögi kattilaan ja sekoita joukkoon perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa.

Nosta kattila levyltä ja lisää aprikoosikuutiot. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria. Kaada aprikoosi-glögikiisseli tarjoiluastiaan. Sirota kiisselin pinnalle vähän sokeria, ettei se kuoretu.

Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Lusikoi aprikoosi-glögikiisselin päälle kermavaahtonokareita ennen tarjoilua tai tarjoa vaahto erikseen.

Voit valmistaa vastaavan kiisselin punaisesta glögistä ja esim. viipaloiduista pakastemansikoista.

•Voit korvata kermavaahdon kevyemmällä vaahdotettavalla vaniljakastikkeella.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä