Maku

Aprikooseilla ja pistaaseilla täytetty porsaan ulkofilee

2 h 35 min
0
0

Aprikooseilla ja pistaaseilla täytetty porsaan ulkofilee

Herkullista täytettyä ulkofilettä.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1,5 kgporsaan ulkofileetä
  • 170 gpekonia
  • 1 dlkuorittuja pistaaseja
  • 12 kplkuivattuja aprikooseja
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • paistinarua
  • öljyä paistamiseen

Tee näin

2 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN2 h

Ota ulkofilee hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen valmistusta. Leikkaa ulkofileen keskelle viilto miltei loppuun asti. Avaa filee kuin kirja ja nuiji kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pekonit tasaisesti fileen päälle. Lisää aprikoosit toiseen reunaan. Rouhi pistaaseja hiukan veitsellä ja ripottele fileelle. Aloita fileen kääriminen rullalla siitä reunasta, missä aprikoosit ovat. Sido fileerulla tiukasti paistinarulla. Kuummenna öljy pannussa ja ruskista ulkofileen pinta huolellisesti. Nosta ulkofileerulla uunivuokaan ja kiinnitä paistomittari. Nosta uuniin 150 asteeseen ja paista kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Kääri fileerulla folioon ja anna levätä puolisen tuntia. Irroita narut ja viipaloi. Tarjoa haluamasi kastikkeen kera.

Vinkki!

Aprikoosit voit hyvin korvata myös luumuilla.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä